ДОСТАВКА НА БУКЕТИ
САКСИЙНИ ЦВЕТЯ
БУКЕТИ ОТ РОЗИ
ВЪТРЕШНО АРАНЖИРАНЕ
СВАТБЕНИ БУКЕТИ
- - - - -
Доставка на цветя в Бургас и региона, поръчка на букети онлайн
Начини на плащане в магазин за цветя Жани
Озеленяване и Градинарство
За нас
Свържете се с магазин за цветя Жани
Вход потребители
- - - - -
Начало    Водни Площи в озеленяването 

Водни Площи в озеленяването

Визията на един модерен и добре изглеждащ търговски или бизнес център не се представя само с архитектура и модерно оборудване. Това трябва да бъде съчетано с правилното оформление на зелените площи около сградата и вътре в нея. Съчетаването на озеленяването с различни водни елементи в него ще доведе до промяна и на околната среда, и на микроклимата на работното място. Правилният избор при аранжиране на зелените площи зависи както от самото естество на работа на самия център, така и от внедряването на водните елементи, които крият в себе си различна сила и въздействие:

•    Водни площи

Водата като елемент на парковете и градините не само обогатява пейзажа, но и подобрява микроклимата им. Различните водни площи генерират у посетителя разнообразни ефекти. Спокойната повърхност на езерото отразява околния пейзаж, реката осигурява прохладна разходка, потокът се пени между скалите и напомня мелодия от весела песен.
Водните площи в парковете и градините са допълнени със зеленина. Група храсти, плачеща върба, редица тополи и др. образуват неделима част от водната площ. Скалите са също допълнения към пейзажните видове, които внасят естетическо разнообразие. Водните площи динамично се променят и въздействат на сетивата ни.

•    фонтан

Фонтаните са изградени на равни места. Те се състоят от две части – басейни и централна част. Централнат ачаст е декоративна или скулптурна, като служи за източник на пръскаща вода и обуславя  „водната картина”. Към тази елементна част често се прибавя рамка от цветя или трева.
Фонтаните са разнообразни по форма – квадрат, кръг, правоъгълник. В миналото са богато оформяни с балюстради и статуи на музи, ръковини, делфини и т.н. Основно значение при съвремените имат водните струи и светлината.

flowers_lake_garden_400_01

•    Реки и потоци

Реките и потоците текат свободно в парковете u ни въздействат със своята дължина. Двата бряга се приближават или отдалечават, образуват разширения или островчета. С оглед по-добра видимост и художествено въздействие ниските брегове са свързани с нивото на реката, за да може погледът да обхване цялата водна площ. По-високите брегове са no-отдалечени от нивото на водата. За правилно насочване на погледите от крайбрежието се използват групи дървета и храсти, поставени на подходящи места. Островите може да са свързани чрез мост с останалата част от парка. В зависимост от големината им на тях се разполагат площадки за отдих, беседки, увеселителни заведения.

•    Поточета

Поточетата могат да са създадени и изкуствено в парковете и градините. Те обикновено се комбинират със скали, храсти и цветя. Особено привлекателно е постоянното им ромолене.

•    Бързеи и водопади

Те са характерни за стръмните и пресечени местности. В тях се образуват острови от скали. Доброто им въздействие се чувства, когато алеите преминават непосредствено до брега на течаща вода.
В парка може да е създаден и водопад при подходящи условия - достатъчно вода, стръмен скат и скали. Това е съоръжението, в което най-трудно се имитира природата.

• Езеро

Езерата в парковете и градините са свободни водни площи, заобиколени със зеленина. Те може да са изкуствено създадени при нисък или вдлъбнат терен. Езерото може да съдържа острови, полуострови, заливи, пристани и др. Така контурът му става разнообразен и привлекателен.
За един съвременен офис освен съответното обзавеждане и оборудване е необходимо да бъде декориран в тон с природата, с което да наподобява зелен офис. Това олицетворяване и пренасяне на природата на работното място ще допринесе за по-голям комфорт, уют и ще създаде предпоставки за по-високи резултати от работещите. За тази цел са създадени преносими водни атрактивни комплекси, чрез които се цели промяна 6 офиса и същевременно при необходимост да бъдат премахвани или променяни с други интериорни дизайни. Те са с висока степен на мобилност, с минимален оборотен воден обем, разполагат се направо върху подовите настилки без допълнително извършване на строителни работи. Те са много подходящи за декорация на дома, офиса, пространството между масите на ресторанти, кафенета, за зали, вестибюли, представителни, спортни и други сгради.

* Всички цени са без включена доставка. Крайната цена зависи от мястото, за което е предназначена поръчката.
Доставка на цветя в Бургас и региона, поръчка на букети онлайн | Начини на плащане в магазин за цветя Жани | Озеленяване и Градинарство | За нас | Свържете се с магазин за цветя Жани | Доставка на цветя в България | Сватбени Букети | Доставка на Венци | Саксийни цветя | Bulgarian properties